Basisonderwijs

Diaplus taal

Diaplus bevat diverse lesmaterialen op het gebied van taal en is bedoeld voor gerichte ondersteuning van de leerlingen. Op basis van toetsuitslagen wordt passend oefenmateriaal geboden. Het materiaal is geordend op referentieniveau, in dezelfde kleurcodes als de toetsuitslagen. Diaplus bestaat uit LEES>>, tekst van de maand en een online tekstenbank. 

LEES>>

Na de toets krijgen alle leerlingen een digitaal tijdschrift met teksten op hun eigen niveau en leuke extraatjes zoals puzzels en tips. De bijbehorende werkbladen kunt u printen. Het kant-en-klare lesmateriaal kan meteen op één of meer niveaus worden ingezet in de klas of worden gebruikt in leesondersteuningslessen (RT). Bekijk het tijdschrift LEES>>.

Tekst van de maand

Met de tekst van de maand heeft u iedere maand drie nieuwe teksten in handen, waarmee u uw leerlingen op hun eigen niveau kunt laten werken. Door het jaar heen worden verschillende tekstsoorten afgewisseld. Net als in LEES>> zijn de teksten geschreven rondom hetzelfde thema. Zo kunt u heel eenvoudig gedifferentieerd werken. De werkbladen bieden opdrachten voor verschillende lezerstypen en zijn flexibel in te zetten.

Online tekstenbank

Naast het kant-en-klare lesmateriaal biedt Diaplus een online tekstenbank met oefenvormen. Het voordeel daarvan is dat u met uw leerlingen teksten op onderwerp kunt zoeken en zo zelf een interessant pakket kunt samenstellen. Dit motiveert enorm en dat is cruciaal voor de leesontwikkeling! In de oefeningenbank kunt u oefeningen voor de verschillende lezerstypen vinden. Daarnaast vindt u er oefentoetsen.

Klassenteksten

Naast Diaplus is er Klassenteksten, een digitale tekstenbank geordend naar thema en referentieniveau met meer dan 700 teksten! De tekstenbank is geschikt voor de leerjaren 1 t/m 6 van de basisschool. Naast leesteksten biedt Klassenteksten boeken- en filmtips, plus suggesties voor werkvormen. U kunt naar teksten zoeken op thema, op tekstsoort én op niveau. Per schooljaar wordt de tekstenbank uitgebreid met nieuwe thema's. Klassenteksten is een gezamenlijk product van De Activiteit en Diataal BV.

Ook bij u op school?

Benieuwd naar de voordelen van ons leerlingvolgsysteem (LVS)? Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvende productpresentatie. Bel ons of vul het formulier hiernaast in. Wij maken dan graag een afspraak.

Neem contact met mij op over

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?