Secundair Onderwijs

Advies & Scholing

 

Wij vinden het belangrijk dat u optimaal profiteert van onze producten. Daarom helpen wij u graag bij de implementatie en uitvoering. Wij bieden de volgende ondersteuning: 

  • Scholen die voor het eerst de Diatoetsen gebruiken en een eigen schoolaccount met licenties aanvragen, krijgen een persoonlijk onderwijskundig adviseur die begeleiding biedt bij het invoeren van de Diatoets-systematiek.
  • In op maat gemaakte begeleidingstrajecten helpen we u bij het opzetten en uitvoeren van taal- en rekenbeleid bij u op school.
  • Wij organiseren workshops rondom thema’s als opbrengstgericht werken en differentiëren. Bekijk hieronder ons volledige aanbod. Wanneer gewenst kunnen we voor de verschillende vaksecties aparte workshops verzorgen. Bijvoorbeeld over taal- en leesontwikkeling bij Nederlands, over omgaan met verschillen in de klas bij Engels, of over effectief rekenonderwijs.

 

Scholingsaanbod België 2018-2019

Diacademy 

Formatief toetsen om handelingsgericht te werken aan een brede basiszorg voor alle leerlingen. 

  • Hoe analyseer je de toetsresultaten?
  • Welke vervolgtrajecten kun je hieraan koppelen?
  • Hoe zet je het oefenmateriaal (bv. uit DiaplusTekstenlab of Groei>>) in?  
  • Heb je vragen over het inrichten van de lerarenmodule? Ook daarop kun je een antwoord verwachten.

Schrijf je snel in voor gratis deelname aan onze werksessies.

Je vindt ons in

  • Rotselaar, op maandag 3 juni (17.30 - 19.00 uur)*
  • Ingelmunster, op vrijdag 14 juni 

Deelnemers ontvangen na inschrijving de nodige praktische informatie. 

Workshops op maat van je school

Wil je een workshop volledig op maat van je school? Dat kan! Contacteer ons voor meer info. 

 

 

 

Voorbije scholingen - Diacademy:

2017 - 2018: 10 oktober en 5 juni (Leuven)
Toetsinterperatie en vervolgtrajecten

2018 - 2019: 27, 28 en 29 augustus en 5, 11 en 12 september (Gent, Diepenbeek, Ardooie, Leuven, Dilbeek, Turnhout)
Werken met de vernieuwde lerarenmodule - productpresentatie Groei>> en Taalboost Nederlands Digitaal

 

Inschrijving en informatie

Inschrijving voor de nascholing is noodzakelijk. Verzeker je en jouw collega’s van een plaats in dit aanbod en schrijf je hiernaast in.

Voor meer informatie: welkom@diabe.be of 016 77 99 42

Uiteraard blijft het altijd mogelijk een scholing en voorlichting op maat van uw school aan te vragen. Meer informatie over ons workshopaanbod vind je hieronder.

Ik schrijf mij in voor de info- en werksessie in

Workshop

Opbrengstgericht werken

Gedifferentieerd werken met Diaplus

Toetsen ontwikkelen

 

Groeiwijzer zonder.png

Toetsresultaten geven belangrijke informatie op verschillende niveaus binnen de school. Op schoolniveau ziet u hoe uw school presteert ten opzichte van de benchmark, op klasniveau krijgt u inzicht in de verschillen tussen en binnen klassen en op leerlingniveau kunt u de ontwikkeling van iedere leerling volgen. In deze workshop leert u hoe de resultaten u kunnen helpen bij het vormgeven van taal- en rekenbeleid. U leert hoe u de toetsresultaten op school-, klas- en leerlingniveau kunt interpreteren en gebruiken om uw onderwijs vorm te geven en leerlingen te helpen groeien. Dat is opbrengstgericht werken!

Voor: leraren en vakgroepen SO

Vorm: presentatie / training 2,5 uur

Inhoud: We bespreken de toetsresultaten van leerlingen van uw eigen school op verschillende niveaus binnen de school. In overleg met u kiezen we een klas van uw school als voorbeeld en bekijken we de resultaten vanuit de vraag: wat gaan we doen? Na deze workshop heeft iedere deelnemer handvatten om de resultaten te gebruiken als basis om leerlingen verder te helpen.

Workshop

Opbrengstgericht werken

Gedifferentieerd werken met Diaplus

Toetsen ontwikkelen

 

Met Diaplus kunnen leraren kant-en-klare lessenreeksen downloaden, maar ook zelf lesmateriaal maken, toegesneden op de eigen leerlingen. De ontwikkelaars leren u gedifferentieerd werken met Diaplus of Diaplus Engels. Met Diaplus kunnen leraren kant-en-klare lessenreeksen downloaden, maar ook zelf lesmateriaal maken, toegesneden op de eigen leerlingen. De ontwikkelaars leren u werken met Diaplus.

DIAPLUS LEES.png

Voor: intern begeleiders, Remedial Teachers, leraren Nederlands SO, leraren Engels SO 

Vorm: presentatie / training 2,5 uur

Inhoud: U leert Diaplus inzetten op basis van een analyse van de toetsresultaten van één of meer van uw klassen. Deelnemers maken kennis met de tijdschriften LEES>>, werkbladen op verschillende niveaus en met het overige kant-en-klare lesmateriaal. Ook leren zij werken met de online teksten- en oefeningenbank voor het zelf samenstellen van een lessenreeks. In de workshop wordt ingegaan op de didactiek van Diaplus en op de manier waarop er kan worden gedifferentieerd.

Workshop

Opbrengstgericht werken

Gedifferentieerd werken met Diaplus

Toetsen ontwikkelen

dt164 (2).jpg

Toetsen zijn een belangrijk middel om het onderwijs te evalueren. In deze workshop leert  u de basis van toetsontwikkeling, van het construeren van vragen tot het analyseren van de antwoorden. In deze workshop leert u waar u op moet letten bij het maken van eigen toetsen en het analyseren van toetsresultaten.

Voor: leraren SO

Vorm: presentatie / training 2,5 uur

Inhoud: U leert waar u op moet letten als u eigen toetsen ontwikkelt. Waar let u op bij het construeren van vragen? Hoe weet u of een vraag te moeilijk of te gemakkelijk is, en wanneer is een toets geschikt voor een hele klas? Deze workshop helpt u om zelf goede toetsen te maken om uw leerlingen te helpen groeien.

Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de laatste ontwikkelingen op gebied van online toetsen.

Wil je ons volgen?